Loppersum: Alle kinderen moeten mee kunnen doen

De gemeente Loppersum subsidieert dit jaar Stichting Leergeld, Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds met een bedrag van €20.000. Deze fondsen houden zich bezig met de bestrijding van kinderarmoede. De krachten van deze partijen en Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp zijn gebundeld in één pakket, Kindpakket.nl. De stichtingen en de gemeente willen allemaal dat kinderen die opgroeien in gezinnen met beperkte financiële middelen mee kunnen doen in de samenleving.

In oktober 2017 is de gemeente Loppersum feestelijk gestart met Kindpakket.nl. Ouders van kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar met een inkomensniveau van 130% van het sociaal minimum kunnen aanvragen doen via Kindpakket.nl. Er kan bijvoorbeeld een bijdrage gevraagd worden aan schoolspullen, maar ook sportcontributies en een verjaardagspakket horen bij de mogelijkheden.

Wethouder Bé Schollema (Welzijn) “Deze stichtingen verrichten al jaren goed werk. Dat hun krachten nu zijn gebundeld in één pakket is een goede zaak voor kinderen en hun ouders. Momenteel worden ruim 100 kinderen uit de gemeente Loppersum geholpen. Daar zijn we heel blij mee! Dit jaar zullen we samen met de fondsen nog meer kinderen proberen te bereiken. Want alle kinderen moeten mee kunnen doen.” De €20.000 is onderdeel van een totaalpakket aan ondersteuning voor minima in de gemeente Loppersum. Meer informatie is te vinden via www.kindpakket.nl.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl