Loppersum: Gemeente en Fivelingo onderhouden samen het groen

De gemeente Loppersum en Werkplein Fivelingo hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het groenonderhoud in de gemeente Loppersum.

De afgelopen jaren is het groenonderhoud uitgevoerd in een samenwerking tussen de gemeente Loppersum, Fivelingo en groenvoorziening A.J. Van der Werf. Door deze samenwerking is het groenonderhoud in de gemeente Loppersum op orde én zijn medewerkers vanuit de sociale werkvoorziening doorgestroomd naar regulier werk. Het college van de gemeente Loppersum heeft besloten om de samenwerking met Fivelingo voort te zetten tot aan de herindeling met de gemeenten Delfzijl en Appingedam. Op woensdag 7 februari 2018 is de nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend door wethouder Pier Prins en de directeur van Werkplein Fivelingo Egberdien ten Brink.

Wethouder Prins (Ruimtelijke Ordening): “Er is de afgelopen jaren goed werk verricht aan het groenonderhoud en daar ben ik trots op. Ook de komende jaren zorgen de medewerkers van Fivelingo ervoor dat ons openbare groen er mooi bijligt. In de samenwerking houden wij als gemeente de regie. We gaan samen met Werkplein Fivelingo en Van der Werf een strategie bedenken om het onkruid op verhardingen zonder chemische middelen te beheersen”.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl