Loppersum: wethouder Prins zet 70 vrijwilligers in het zonnetje

Woensdag 30 november heeft de gemeente Loppersum ruim 70 vrijwilligers die werkzaam zijn op de gemeentelijke begraafplaatsen uitgenodigd voor een stamppotbuffet. Wethouder Pier Prins, die verantwoordelijk is voor de gemeentelijke begraafplaatsen, wil hiermee zijn waardering uitspreken voor de grote inzet van deze vrijwilligers.

Op vijf gemeentelijke begraafplaatsen zijn groepen vrijwilligers actief. Dit betreft de begraafplaatsen in Loppersum, Middelstum, Stedum, ’t Zandt en Westeremden. Wat begonnen is met het onder begeleiding van Landschapsbeheer herstellen van verwaarloosde graven en monumenten, is uitgemond in het uitgebreide beheer en onderhoud van de begraafplaatsen. Door het goede werk van deze grote groep vrijwilligers liggen de begraafplaatsen er mooi bij.

De gemeente loopt er tegen aan dat het onderhoud van de gemeentelijke begraafplaatsen moeilijker wordt. Dat komt onder andere door het verbod op het gebruik van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen. De inzet van de vrijwilligers zorgt ervoor dat ondanks dit verbod de paden onkruidvrij zijn. Daarnaast wordt ook gewerkt aan het verfraaien van de begraafplaatsen door het herstel van paden, hekwerken, baarhuisjes en nieuwe beplanting.