Maand van de Taal

September is jaarlijks de Maand van de Taal. Het thema van afgelopen week was ‘Lezen en Schrijven’. Lydia Russchen, Taalhuiscoördinator van Taalhuis Hoogezand, vind het belangrijk dat er aandacht wordt gegeven aan dit onderwerp: ‘Samen met taalvrijwilligers helpen wij hier elke week een groep mensen die moeite hebben met lezen. schrijven, rekenen en de digitale vaardigheden die daarbij komen kijken.  Deze groep mensen lopen vaak tegen grenzen aan. Ze hebben bijvoorbeeld moeite met brieven schrijven of solliciteren. Ze hebben net wat meer steun nodig om dingen te kunnen bereiken’.’

Volgens de Taalhuiscoördinator, heerst er bij mensen schaamte dat ze zich niet zelfstandig kunnen redden: ‘We hebben in ons taalhuis veel mensen die uit een ander land komen maar mensen die al een Nederlandse achtergrond hebben vinden het vaak nog lastig om de stap te zetten. Iedereen is hier van harte welkom en we hopen dat we nog veel meer mensen kunnen helpen.’.

Aanmelden voor het taalhuis kan via de balie in de bibliotheek in Hoogezand of via de site: https://tijdvoorhettaalhuis.nl/home/taalhuis-hoogezand.

 

Deel naar jouw media!