Maxima in het Oranjehuis

Onlangs was het zover. De nieuwe melkkoe van Stichting Nkwihorze is gearriveerd in de kleine boerderij bij het Oranjehuis in Rwanda. Aimee en Rogier Kleine van de stichting, die gevestigd is aan De Akker 16 in Hoogezand, zijn erg blij met de aanwinst. De koe kon gekocht worden met geld dat werd opgehaald dankzij de oliebollen actie van de Boer Burger Partij Midden-Groningen afgelopen december. De koe bleek nog geen naam te hebben en omdat haar thuis (de kleine boerderij ) bij het Oranjehuis hoort, hebben ze haar de naam Maxima gegeven.

Stichting Nkwhoreze richt zich op kinderen in Rwanda. Dit doen ze door te helpen met naar school gaan, een goed bord eten en kleding. In het Oranjehuis in Byimana organiseren zij regelmatig activiteiten voor de kinderen. Een van hun projecten is  de kleine boerderij, die zich bevindt bij het Oranjehuis. Doel is kinderen leren omgaan en verzorgen van dieren. Elk kind krijgt een dier toegewezen die het moet verzorgen. Het project is in 2020 van start gegaan en dankzij sponsoren hebben ongeveer 25 kinderen een dier gekregen.

De dieren die je er kunt vinden zijn konijnen, geiten, kippen en varkens, de koe Pamela en nu dus ook koe Maxima. Zij gaat de kinderen van het Oranjehuis in Rwanda dagelijks van verse melk voorzien. Meer weten over de stichting? Kijk op www.stichtingnkwihoreze.nl