Meerstad: Derde editie MEER-run

Hardloopfans kunnen op vrijdag 18 mei meedoen aan de derde editie van de MEER-run. Een hardloopwedstrijd, die je meevoert door het natuur- en waterrijke Meerstad en de karakteristieke dorpskernen van Middelbert en Engelbert. Onderweg ervaar je de schoonheid van de natuur en komt historie tot leven. De run kent een afstand van circa 7 kilometer en telt inmiddels enkele honderden enthousiaste deelnemers. Het startschot van de MEER-run vindt dit jaar voor het eerst plaats in Meerstad en luidt om 19.30 uur naast het projectbureau aan de Waterviolier 2.

 

MEER-run

De MEER-run is een hardloopwedstrijd met tijdregistratie. Vanaf de start word je al snel via een ‘eetbaar’ pad’, dat is omringd door fruitbomen, naar de aangrenzende dorpen geleid. Hier kom je karakteristieke woonhuizen, middeleeuwse kerken en andere cultuurhistorische bezienswaardigheden tegen. Vervolgens ren je over onverharde bospaden, weilanden en verharde paden terug naar de oevers van het Woldmeer in Meerstad. Kortom, met de MEER-run geniet je van een veelzijdig en uitdagend hardloopparcours. Tijdens het evenement is er muziek aanwezig en kun je ook verse smoothies kopen.

 

Inschrijving
Wie mee wil doen met de MEER-run kan zich inschrijven tot en met vrijdag 11 mei 2018. De kosten voor deelname aan deze wedstrijd bedragen €7,50. Alle overige informatie en praktische zaken over de MEER-run zijn te vinden op www.meer-run.nl

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl