Meerstad: succesvolle tweede dag Ballon Fiësta

De tweede dag van de Ballon Fiësta Meerstad is zeer succesvol verlopen. Met ruim 12.000 bezoekers en 32 traditionele luchtballonnen en special shapes die een vaart hebben gemaakt, was het een echt luchtballonenspektakel. De luchtballonnen waren door de veranderende windrichting erg lang te zien voor het publiek, een record aantal landde weer in de buurt van het terrein.

Ook de randprogrammering kon op veel publieksaandacht rekenen, mede dankzij de bijzondere onderdelen zoals de ‘Fly Inn’ waarbij een aantal luchtballonen laag over het veld kwamen aanvliegen en de feestelijke avondafsluiting d.m.v. een ‘Nightglow’, waarbij de ballonnen als levensgrote lampionnen het terrein op de maat van de muziek verlichten.

De zevende editie van het gezinsevenement begon op vrijdag 2 september met slecht weer en moest hierom op deze eerste dag, vlak nadat de eerste luchtballon was opgestegen, afgelast worden. Gelukkig kon het gratis toegankelijke evenement zaterdag op beter weer rekenen en heeft op deze tweede dag het programma in zijn volledige omvang kunnen plaatsvinden.

 

Eerste vaart van ´De Baby´ ballon

De 32 luchtballonnen die een vaart hebben gemaakt, komen zowel uit binnen- als buitenland. Er waren diverse special shapes bij, waaronder het Kuiken,  de vlam Dexter, Babette en de gloednieuwe special shape luchtballon ‘De Baby’ die op Ballon Fiësta Meerstad haar eerste vlucht heeft gemaakt. Op vrijdag kon de trotse eigenaar zijn nieuwe Baby-ballon wel tonen aan het publiek, maar kon deze in verband met de naderende regen niet opstijgen. Op zaterdag lukte dit wel, onder luid applaus van de vele toekijkende ballonliefhebbers.

 

nightglow Meerstad zicht op meerstad vanuit luchtballon

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl