Midden Groningen: Bruiloft in het Tripbos

In het Adriaan Tripbos verrijst een hotel dat luistert naar de naam Zigterman. Het is het decor voor het huwelijksfeest van een jong paar: Graceland Veldhuizen uit Slochteren  en Tobias Kregel uit Menterwolde. Nou ja, dat denkt men. Eigenlijk is het een theaterspektakel van de hand van regisseur Albert Secuur (o.a. Menaldavetes en het Fraeylema Ensemble). De scripts werden geschreven door Jan Veldman (o.a. Menaldavetes en Uut de Hoogte). Kaarten via www.hotelzigterman.nl of via het Kielzog

 

Een deel van het publiek heeft al kennis mogen maken met de families van Graceland en Tobias. Vanaf 10 tot en met 19 mei toerden ‘De Veldhuizens’, een volks gezin uit Slochteren, door de gemeente Midden-Groningen om hun dysfunctionele familie te tonen aan het publiek. En vanaf 31 mei t/m 7 juni deden De Kregels, een financieel bemiddeld homo-echtpaar uit Menterwolde, hetzelfde. Het is niet noodzakelijk om de eerste twee delen gezien te hebben om het theaterspektakel te kunnen volgen. De plot van het spektakelstuk staat helemaal op zichzelf.

 

Trouwerij

Want op 28, 29 en 30 juni en 5, 6 en 7 juli zullen Graceland (Elvira Bolhuis) en Tobias (Bas van der Heide) trouwen in ‘Hotel Zigterman’, een fictief hotel aan het water in het Adriaan Tripbos in Sappemeer, dat wordt gerund door een Italiaanse weduwe (Miranda Bolhuis) en haar trouwe kok Lucas (Hans Kroodsma). De aanleiding voor het huwelijk is een vermeende zwangerschap na een uit de hand gelopen studiesessie (biologie, natuurlijk).

 

Verschillen

De families – De Veldhuizens volks en een tikkeltje aso, De Kregels elitair en nogal aan de kouwe kak – konden niet méér van elkaar verschillen. Jackson Veldhuizen (Theo de Groot) heeft bovendien sterke vooroordelen tegenover mensen uit Menterwolde sinds één of andere vent uit die omstreken zijn vrouw Patricia (Marieke Klooster) probeerde te versieren en hij hem een klap op zijn kop moest verkopen. Omgekeerd heeft Hugo (Bas de Bruijn) een enorme hekel aan mensen uit Slochteren nadat één of andere testosteronbom hem een traumatische klap op zijn kop heeft gekregen, waardoor hij nu met beginnende alzheimer en een hersenpacemaker zit, die zijn man Victor (Nico van der Wijk) en zijn butler Jansma (Roger Goudsmit) moeten bedienen met een soort afstandsbediening. Kortom, de ingrediënten voor een geslaagd huwelijksfeest zijn ruimschoots aanwezig. Helemaal als blijkt dat ergens op het terrein een vuurgevaarlijke gek rondloopt.

 

Uitnodiging

Bij een echt huwelijksfeest kan de live band (Remko Wind, Harry Voornhout, Hans Sulmann en Harry Arling) natuurlijk niet ontbreken. Afgewisseld met het Fanfarecorps H.S. wordt te pas en te onpas een muzikaal intermezzo ingezet. Zo wordt het echt een feest, en dat is ook het idee erachter: het publiek is te gast op deze bruiloft. ‘Vanaf het moment dat zij het parkeerterrein van de NAM (Vosholen 66) betreden, en beginnen aan een wandeling van ongeveer 20 minuten naar de locatie, worden zij met muziek, een drankje en een photobooth helemaal in de feeststemming gebracht’ vertelt regisseur Albert Secuur. ‘Het is echt een ervaring’.

 

Save the date

Theaterspektakel Hotel Zigterman speelt op 28, 29 en 30 juni en 5, 6 en 7 juli in het Adriaan Tripbos in Sappemeer. De voorstelling begint om 20.00. Het is zaak dat het publiek ruim op tijd aankomt op de parkeerplaats (De Vosholen 66, Sappemeer), want zij hebben een wandeling van c.a. 20 minuten voor de boeg. Kaarten kunnen worden gereserveerd via www.hotelzigterman.nl of bij het Kielzog in Hoogezand (Gorecht-Oost 157 tel. 0598-373 777)

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl