Midden-Groningen: College positief over besluit Wiebes

Het college van Midden-Groningen reageert positief op het besluit van minister Wiebes om de gaswinning in de komende vier jaar onder de 12 miljard Nm3 te brengen en daarna geleidelijk af te bouwen tot nul en het besluit om een extra stikstofinstallatie in Zuidbroek te bouwen.

Burgemeester Rein Munniksma: “Het college vindt het besluit om op afzienbare tijd de gaswinning te beëindigen een positieve stap in het slepende proces van gaswinning en aardbevingen. Ook de inzet van de minister om te blijven werken aan de versterking van de regio, is een keuze die noodzakelijk is voor het toekomstperspectief van het gebied. Wel moet in de komende tijd helder worden wat deze investering in omvang precies betekent en zijn we uiteraard benieuwd naar de consequenties die de daling van de gaswinning voor de versterking van de woningen heeft.”

Ook het besluit om een extra stikstofinstallatie in Zuidbroek in de gemeente Midden-Groningen te bouwen, valt in goede aarde bij het bestuur. Wethouder Anja Woortman: “Dit is positief, en het zou gelijk moeten oplopen met het zoeken naar een oplossing waarbij we duurzame energie gebruiken. Die volgende stap vinden we ook belangrijk”.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl