Midden-Groningen: Concept-profielschets nieuwe burgemeester gereed

Op 2 februari is het concept van de profielschets voor de werving van de nieuwe burgemeester van Midden-Groningen vrijgegeven. Op 15 februari stelt de gemeenteraad van Midden-Groningen de profielschets in een buitengewone raadsvergadering definitief vast. De aanvang van deze vergadering is 19.00 uur en vindt plaats in Slochteren.

In de profielschets staat aan welke eigenschappen de nieuwe burgemeester van Midden-Groningen bij voorkeur zou moeten voldoen. Het document maakt deel uit van de wervingsprocedure.Tot de benoeming medio 2018 is Rein Munniksma de waarnemend burgemeester van de gemeente.

Aan dit concept is een traject voorafgegaan van gesprekken met inwoners, ondernemers, maatschappelijke instellingen en wijk- en dorpsverenigingen. Op 18 januari heeft er een raadplegende bijeenkomst plaatsgevonden in dorpscentrum De Broeckhof in Zuidbroek. Zo’n 50 belangstellenden hebben daar aan deelgenomen.

Ook een digitale enquete heeft 76 reacties opgeleverd. De belangrijkste elementen aan informatie zijn in dit concept verwerkt.

De concept-profielschets is te vinden op https://bestuur.midden-groningen.nl/Vergaderingen/Raadsvergadering/2018/15-februari/19:00/03-Bijlage-1-tekst-profielschets-20180126-v4-1.pdf

De overige informatie over de buitengewone raadsvergadering op 15 februari is te vinden op https://bestuur.midden-groningen.nl/Vergaderingen/Raadsvergadering/2018/15-februari/19:00

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl