Midden-Groningen: Eerste begroting gemeente sluitend

De eerste begroting van de nieuwe gemeente Midden-Groningen sluit met een overschot van iets meer dan 94.000 euro. De begroting is gemaakt op basis van de begrotingen van de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. Nieuwe plannen van de coalitie van PvdA, SP, VVD, ChristenUnie en CDA zijn nog niet opgenomen. Dat volgt bij de voorjaarsnota die in de loop van dit jaar gepresenteerd wordt.

Wethouder Erik Drenth van Financiën is blij dat de gemeente Midden-Groningen met een sluitende begroting kan beginnen: “De drie voormalige gemeenten hebben er hard aan gewerkt om Middden-Groningen een goede start te geven. Dat is gelukt, en daar kunnen we de komende jaren op voortbouwen. We moeten tegelijkertijd ook realistisch zijn: er is op dit moment niet veel ruimte voor extra uitgaven.”

Bij het maken van de begroting is rekening gehouden met de nieuwe organisatie van Midden-Groningen. Waar mogelijk zijn verschillen gelijk getrokken.

Het weerstandsvermogen van Midden-Groningen is 140%. Dat betekent dat er nu voldoende geld in kas is om alle risico’s op te vangen, maar bij grote tegenvallers zijn extra maatregelen nodig om de gemeentekas op peil te houden.

De begroting is een voorstel van het college aan de gemeenteraad. De raad wordt eerst uitgebreid geïnformeerd over het voorstel, en zal als alles volgens planning verloopt op 22 maart over de begroting beslissen.

Klik hier voor de complete begroting

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl