Midden Groningen: gemeenten helpen VVV op gang

Gemeenten helpen VVV Midden-Groningen op gang

Ondernemers in de toeristische en culturele sector slaan de handen in één en beginnen de Vereniging gebiedsmarketing VVV Midden-Groningen. Op initiatief van de gemeente Midden-Groningen in oprichting is door de groep die zichzelf de ‘energieken’ noemt, antwoord gegeven op de vraag: hoe zetten we Midden-Groningen op de kaart? Resultaat is een gebiedsmarketingplan en een VVV-organisatie. Een sterkere toeristische sector is naar verwachting goed voor de werkgelegenheid voor laaggeschoolden. Voor in ieder geval twee jaar ondersteunt de gemeente Midden-Groningen i.o. de VVV.

De maatschappelijke agenda is het vervolg op het Kompas Samen kom je verder. Dat is de strategische visie voor Midden-Groningen, die in april 2016 door de drie gemeenteraden is vastgesteld. Met de maatschappelijke agenda wil de gemeente de energie vasthouden die is ontstaan tijdens de gesprekken over de nieuwe gemeente. Ook wil de gemeente oefenen met haar nieuwe rol, die van bondgenoot, waar ze tussen de partijen gaat staan. Eén van de onderwerpen om dat mee te doen was de vraag: hoe zetten we Midden-Groningen op de kaart?

De gemeente heeft het vuurtje aangestoken, en meer was er ook niet voor nodig, zoveel energie was er te vinden voor dit onderwerp bij ondernemers uit de toeristische en culturele sector, vertegenwoordigers van Staatsbosbeheer, EBG en het routebureau. Resultaat is een gebiedsmarketingplan en een plan om de organisatie van de VVV in te richten. Nu kan de VVV Midden-Groningen i.o. een vliegende start maken, door samen met ondernemers Midden-Groningen op de kaart te zetten. Voor toeristen én voor eigen inwoners. Gewenst neveneffect is dat het versterken van de toeristische sector een bijdrage kan leveren aan werkgelegenheid voor de grote doelgroep van laaggeschoolden in Midden-Groningen.

Kortom: de toekomstige gemeente Midden-Groningen helpt VVV op gang, om al het moois dat het gebied Midden-Groningen te bieden heeft, op de kaart te zetten.