Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Gratis menstruatieproducten

Zaterdag 28 mei is het ‘Internationale Dag van de Vrouwelijke Hygiëne/Menstrual Hygiene Day’. Op deze dag besteden, over de hele wereld, gezondheids- en hulporganisaties aandacht aan menstruatiearmoede (niet voldoende geld hebben voor menstruatieproducten). In het kader hiervan biedt Bloedserieus Midden-Groningen (tegen menstruatiearmoede) woensdag 25 mei, de Kluiverboom, het Wessel Gansfort, het Sellion en het Diamantcollege/Renn4 gratis menstruatieproducten aan.

De organisatie Bloedserieus Midden-Groningen is een initiatief van Jolanda Oest uit Hoogezand. Deze organisatie probeert menstruatiearmoede op de kaart te zetten, zowel op gemeentelijk als op landelijk niveau. N.a.v. een wetenschappelijk onderzoek, naar menstruatiearmoede in de gemeente Midden-Groningen, geïnitieerd door Oest, bleek er naast te kort aan menstruatieproducten bij de plaatselijke voedselbank ook te kort aan producten op de (basis)scholen in de gemeente Midden-Groningen.

Nu de gratis verstrekking van menstruatieproducten een feit is, op alle scholen en jongerenwerk in de gemeente Midden-Groningen, vindt Oest het belangrijk dat het onderwerp ook op agenda komt te staan van de scholen in de stad Groningen. Door het aanbieden van de gratis producten aan bovengenoemde scholen hoopt Oest bewustwording te creëren onder studenten/docenten over het onderwerp/taboe ‘menstruatiearmoede’.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter