Midden-Groningen: Huiselijk geweld

De gemeente Midden Groningen houdt en steunt de komende weken een aantal activiteiten tegen huiselijk geweld en kindermishandeling. Doel is dat men bewust wordt dat dit overal kan optreden en wat men er tegen kan doen, als er een vermoeden bestaat dat dit plaats vindt in je nabije omgeving.

De gemeente sluit zich aan bij de publiekscampagne in het kader van de Week tegen Kindermishandeling. Vanaf 14 tot en met 27 november wordt kindermishandeling bespreekbaar gemaakt met als doel de bewustwording onder inwoners te vergroten.

Verder is er vanaf 14 november  de Tentoonstelling WIJ…doorbreken de cirkel van geweld. Deze tentoonstelling maakt met behulp van 30 krachtige portretten en de daarbij behorende indringende verhalen duidelijk dat huiselijk geweld en kindermishandeling overal voor kunnen komen, dat het niet mag en dat het niet normaal is. Het is bedoeld om inzichten en voorbeelden te geven hoe de cirkel van geweld doorbroken kan worden. Vanaf 14 november is deze buitenexpositie te zien voor het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand.

Samen met de Soroptimistclub Eemsmond organiseert de gemeente een themabijeenkomst tegen huiselijk geweld. Tijdens deze avond krijgen raadsleden, betrokken instanties en inwoners meer informatie over Orange the World. Daarnaast wordt het verhaal van een ervaringsdeskundige gedeeld en is er een panelgesprek waarbij Veilig Thuis, de politie en de ervaringsdeskundige aansluiten. De bijeenkomst is vrij toegankelijk.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl