Midden Groningen (i.o): koploper voor onafhankelijke Cliëntondersteuning

De gemeente Midden-Groningen i.o. is als koploper cliëntenondersteuning gekozen samen met 14 andere gemeenten uit 50 voordrachten. De start vindt in september landelijk plaats met de staatssecretaris. Elke maand komt er landelijk publiciteit rond één van de koplopers en in het voorjaar 2018 vindt een feestelijke afsluiting plaats.

Een cliëntondersteuner werkt onafhankelijk en helpt inwoners bijvoorbeeld bij het voorbereiden van een gesprek met de gemeente of zorgaanbieder én bij het voeren van dit gesprek. Zorgbelang Groningen heeft Midden-Groningen i.o. als koploper aangemeld. De drie beoordelende partijen, VNG, ieder(in) en de Koepeladviesraden sociaal domein, vinden deze opzet van de onafhankelijke cliëntvertegenwoordiger zo goed dat ze Midden-Groningen i.o. heeft gekozen om  Koploper voor de regio te zijn.

De koploper werkt in de eigen regio als aanjager, goed voorbeeld en/of inspirator voor andere gemeenten. De cliëntenondersteuning is nog volop in ontwikkeling. Bij de koploper staat cliëntenondersteuning hoog op de agenda, staat vernieuwing centraal en werken inwoners, professionals en de gemeente samen voor goede cliëntondersteuning.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl