Midden-Groningen: Pride Café

Dinsdag 11 oktober, op coming-outday, wordt een Pride Café georganiseerd in het Grand Café in Hoogezand. LHBTI+’ers en geïnteresseerden van alle leeftijden uit Midden-Groningen zijn welkom om te komen en elkaar te ontmoeten. Doordat er bleek dat daar behoefte aan was, werd dit georganiseerd vanuit jongerenwerk, opbouwwerk, de bibliotheek en verschillende politieke partijen. De avond is van 19.30 tot 21.30 uur.

Programma
Tijdens het Pride Café zullen verschillende maatschappelijke organisaties zich introduceren. Denk hierbij aan het COC, het jongerenwerk en het opbouwwerk. Het doel hierbij is om aan de LHBTI+’ers in de gemeente te vertellen wat deze maatschappelijke organisaties voor hen kunnen betekenen. Daarna is het tijd voor ontmoeting en gesprek. Er zullen verschillende tafels worden ingericht met leuke gesprekskaartjes. Zo kunnen LHBTI+’ers en geïnteresseerden kennis maken met elkaar, hun ervaringen delen en aangeven hoe Midden-Groningen het beter kan doen op dit vlak.

‘Coloryourday’
Het Pride Café zal een ontmoetingsplek zijn voor LHBTI+’ers van alle leeftijden. De slogan van het Pride Café is ‘Color Your Day!’. Deze slogan is bedacht door Christian Buitenkamp uit Hoogezand. Via het sociaal-cultureel opbouwwerk kwam hij in contact met de andere personen die zich bezighouden met LHBTI+’ers in Midden-Groningen: het jongerenwerk, de bibliotheek Hoogezand, verschillende vrijwilligers en een aantal raadsleden. Christian: “Ik liep al langere tijd met het idee om iets te organiseren voor de LHBTI+ gemeenschap. Op dit moment gebeurt er eigenlijk weinig. Coming-outday is een mooi moment om de LHBTI+ personen uit de hele gemeente bij elkaar te brengen. Ik hoop dat dit het begin is van een breed aanbod aan activiteiten in onze gemeente.”

Initiatiefvoorstel
In de gemeenteraad wordt druk gewerkt aan een initiatiefvoorstel. Het idee om een initiatiefvoorstel te maken om te positie van LHBTI+’ers te versterken kwam van GroenLinkser Roshano Dewnarain, zelf ook onderdeel van de LHBTI+ gemeenschap. Samen met D66, PvdA en SP is hij bezig dit voorstel uit te werken. Dewnarain: “We vinden het belangrijk dat we een goed beeld krijgen van wat er precies speelt onder LHBTI+’ers in onze gemeente. Daarom is het super tof om samen met verschillende maatschappelijke partijen een café te organiseren. Zo brengen we de community bij elkaar én hebben we direct gelegenheid om uitgebreid in gesprek te gaan. Dit alles om uiteindelijk voor een Midden-Groningen waar íedereen zichzelf kan zijn.”

Deel naar jouw media!