Midden Groningen: SamenLoop voor Hoop ook in 2019

In juni 2016 werd in het Gorechtpark in Hoogezand de tweede SamenLoop voor Hoop gehouden in Hoogezand-Sappemeer. Ook vanuit de toenmalige gemeenten Slochteren en Menterwolde deden mensen mee. De totale opbrengst in 2016 was ruim 100.000 euro. Een erg geslaagd evenement dus in de strijd tegen kanker.

De Nederlandse SamenLoop voor Hoop vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten waar al sinds 1985 de Relay For Life wordt gehouden. Het is een evenement voor iedereen die heel concreet iets tegen kanker wil doen. Tijdens een 24-uurs wandelestaffette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker en vieren we het leven. Belangrijke onderdelen van het evenement zijn naast het samen lopen de Kaarsenceromonie en de Slotceremonie. Daarnaast zijn er de nodige activiteiten en kraampjes om de lopers en het publiek te entertainen en motiveren. Ook wordt een speciaal programma voor Eregasten (kankerpatienten, ex-kankerpatienten en hun naasten) georganiseerd.

Op zaterdag 22 en zondag 23 Juni 2019 vindt de SamenLoop voor Hoop opnieuw plaats in het Gorechtpark. Nu in de gemeente Midden Groningen. De SamenLoop voor Hoop is een groot evenement waarvoor veel georganiseerd moet worden en waarvoor veel vrijwilligers nodig zijn. Daarom is de organisatie inmiddels al gestart met de voorbereidingen. We gaan voor een minstens even groot succes als in 2016.

De organisatie is erg verheugd over de toezegging van het voltallige college van de gemeente Midden-Groningen om als ambassadeurs voor de SamenLoop voor Hoop het evenement overal in de gemeente te promoten.

Medio augustus gaat de nieuwe website online en kunnen teams die willen meelopen zich alvast aanmelden. Ook komt er een Facebookpagina waarop iedereen die geïnteresseerd al het nieuws rond de SamenLoop voor Hoop Midden-Groningen kan volgen.

In het najaar gaan de voorbereidingen echt van start. Op donderdag 1 november is er om 19.30 in Hotel Faber een Kick-Off moment. Tijdens die Kick-Off kan iedereen die geïnteresseerd is kennismaken met de mensen van de organisatie en wordt informatie gegeven over het evenement.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl