Midden-Groningen: Tien Midden-Groningers krijgen Nederlandse nationaliteit

Woensdag 5 februari hebben tien inwoners van Midden-Groningen tijdens de maandelijkse naturalisatieceremonie de verklaring van verbondenheid afgelegd. Zij ontvingen daarna het Bewijs van Nederlanderschap uit handen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn. Deze inwoners zijn afkomstig uit Syrië, Marokko, Somalië, Duitsland en Turkije.

Het gaat om mevrouw Samira Ajouaou, mevrouw Hind Al-Monair met haar dochter Fatima Rumana en kleinzoon Al-Hassan Moneer, de heer Abdullahi Osman Dahir, de heer Bernt Nicolaus en de heer Volkan Enez. De andere inwoners stelden geen prijs op publicatie van hun namen.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Een aantal van deze nieuwe Nederlanders woont al geruime tijd in onze gemeenschap. Anderen zijn er korter en hebben soms onder zware omstandigheden hun land van herkomst moeten verlaten. Ik hoop voor hen allen dat zij zich veilig en thuis voelen in Midden-Groningen. Ik wens ze alle goeds voor de toekomst.”

De naturalisatieceremonie vindt in Midden-Groningen elke maand plaats. Tijdens deze ceremonie leggen mensen de verklaring van verbondenheid af en verkrijgen daarmee de Nederlandse nationaliteit.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl