Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Winnaar Kern met Pit

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

In het Koetshuis bij de Fraeylemaborg in Slochteren was zaterdagmiddag, 18 januari de uitreiking van de prijzen van Kern met Pit, een leefbaarheidswedstrijd voor initiatieven in het hele land. Een initiatief van bewoners om hun leefomgeving mooier, duurzamer en beter te maken.  Te denken valt aan projecten zoals bijvoorbeeld, dorpstuinen, zorgprojecten, speeltuinen; kleinschalige innovatieve  ideeën voor het dorp. KNHM is een organisatie voortgekomen uit Arcades, Kern met Pit is een onderdeel van KNHM. Vanuit Arcades krijgt Kern met Pit de financiering voor al deze projecten.

Deze middag was  de uitreiking van prijzen voor de initiatieven van de finalisten 2019 in de gemeente Midden-Groningen: Voedselpark Slochteren, bos-theater,musical, speeltuin in Kloosterburen, pluktuin in Musselkanaal. Zij hebben een presentatie gegeven van hun initiatief deze middag. De prijs  is een geldbedrag waarmee ze binnen een jaar hun initiatief verder kunnen ontplooien en/of voltooien. De winnaar was: Voedselpark Slochteren.

Verder waren de deelnemers voor 2020 aanwezig met hun initiatieven. Als organisaties zelf willen deelnemen of als men wil stemmen op de initiatieven, kan men kijken op : www.kernmetpit.nl

Onze verslaggever heeft gesproken met de organisatie van Kern met Pit, Lorette Verment.

 

 

 

 

 

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter