Midden-Groningen: World Cleanup Day

Op zaterdag 17 september is het World Cleanup Day. De gemeente Midden-Groningen doet in samenwerking met Surfcenter Schildmeer en kanovereniging De Futen mee aan deze grootste opruimactie voor zwerfafval over de hele wereld. Om 10.00 uur geeft wethouder Patricia Nieland-Kampen bij het clubhuis van kanovereniging de Futen het startsein voor de activiteiten die georganiseerd worden bij Meerwijck.

Na de opening gaan de deelnemers afval opruimen tijdens het wandelen, kanoën of ‘suppen’ (staand op een soort surfplank roeien). De gemeente zorgt voor gratis inzamelmateriaal zoals handschoenen, grijpers en afvalzakken. Deelnemers moeten voor het suppen en kanoën een zwemdiploma hebben. Ervaring is niet nodig. De gemeente organiseert een gratis les op maandag 12 september om 19.00 uur bij het Surfcenter Schildmeer.

Wethouder Patricia Nieland-Kampen: “Met deze activiteiten willen we samen op een leuke en sportieve manier de gemeente een stukje schoner maken. Ik hoop dat we zo ook jongeren en kinderen kunnen interesseren om mee te doen.”

Aanmelden voor de World Cleanup Day kan tot 9 september, via samenaandebak@midden-groningen.nl.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl