Museum geopend voorjaarsvakantie

Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum heeft gedurende de voorjaarsvakantie (25 februari t/m 5 maart) extra openingstijden. Behalve op de vrijdagmiddag en de weekenden, is het museum ook geopend op de woensdag- en donderdagmiddag (1 en 2 maart).

Ook is de treinsimulator tijdens de voorjaarsvakantie weer in bedrijf. De wisselexposities ‘De trein van Lego®’ en ‘Tragische Treinreizen’ zijn ook nog te zien. De expositie over treinen van Lego® trekt veel jong en oud publiek. Bovendien is de grote modelspoorbaan van de ModelRailGroep Veendam te bekijken en te berijden. Kinderen krijgen hier na afloop een rangeercertificaat. Voor de liefhebbers van het bekende Deense bouwsteentje is er bovendien een bouwwedstrijd. Hiervoor wordt er huis-aan-huis een flyer bezorgd. Via www.nnttm.nl/bouwwedstrijd is ook alle informatie te vinden.

Omdat het museum sterk groeit, is er momenteel een grote wens voor nieuwe vrijwilligers voor uiteenlopende werkzaamheden. Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum is een 100% vrijwilligersorganisatie en bevindt zich in het monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865 in Zuidbroek, het Dorp van Trein & Tram. Het museum is iedere vrijdagmiddag (13.00 tot 17.00) alsmede op zaterdag en zondag (10.00 tot 17.00) geopend. In de voorjaarsvakantie ook van woensdag- tot en met vrijdagmiddag.

Foto’s: Lesley de Hoop, NNTTM.