Museum kijkt terug op succesvol jaar

Onlangs vond er een drukbezochte en gezellige nieuwjaarsstamppot plaats in het Museumcafé van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het treinmuseum blikte samen met de vrijwilligers terug op het succesvolle 2023. Zo’n 30 vrijwilligers en partners namen deel aan het buffet. Nadat de vrijwilligers een heerlijke stamppotmaaltijd hadden genuttigd, werd vooruitgekeken naar de plannen van dit jaar.

De directie en werkgroep Expositie presenteerden een aantal projecten die op stapel staan. Het verduurzamingsproject is daar één van. Dit project zal naar verwachting het komende halfjaar uitgevoerd worden. Ook de uitbreidingsplannen (herbouw van twee bijgebouwen) staat op het wensenlijstje van het museum. Voor dit onderdeel wordt momenteel de fondsenwerving gedaan. Tot slot werd het plan ‘Museum 2.0’ gepresenteerd, waarin een volledige herinrichting van het museum centraal staat. Doel van dit plan is om nog aantrekkelijker te worden en te blijven voor jong en oud, door middel van interactieve elementen.

Momenteel zijn behalve de treinsimulator, grote modelbaan en de vaste expo ook de wisselexpo’s ‘Spoorwegen in Speelgoed’ en ‘Märklin’ te bezichtigen. Vrijwilligers van het museum bouwen daarnaast volop aan een grote Märklin-modelspoorbaan.