Nabil Aazami wint Kielzog Talent Awards

De 21-jarige Nabil Aazami uit Zuidbroek werd afgelopen zaterdag geëerd met de Kielzog Talent Awards voor zijn indrukwekkende vertolking van Eddie Vedders “Sleeping by Myself”. Deze overwinning leverde hem niet alleen een award op, maar ook een professionele opnamesessie in de Sound Balance Studio. De Kielzog Talent Awards, in het leven geroepen tijdens de pandemie van het coronavirus, werden dit jaar voor de tweede keer live uitgereikt.

De jury, bestaande uit zanger Erwin de Vries, zangeres en Kielzog docent Amy van der Wel, en contrabassist en Kielzog teamleider Tim Nobel, waren onder de indruk van Nabil’s zijn stemgeluid. De tweede prijs ging naar de 20-jarige Josue Davis uit Hoogezand, die zijn eigen lied zong en zichzelf begeleidde op de gitaar. De 13-jarige Andjelica Stubbe uit Muntendam kreeg de derde prijs. ‘’Het publiek had ook inspraak, want het hardste applaus, gemeten met een decibelmeter, ging naar Marjolein Noot uit Hoogezand.’’ Aldus de organisatie.

‘’Naast de optredens van de finalisten werden de toeschouwers getrakteerd op twee liedjes van Erwin de Vries, die de hele zaal in beweging kreeg. Suze Schoenmaker trad ook op; zij won in 2022 op 10-jarige leeftijd de Kielzog Talent Awards met haar eigen lied “Allemaal Fake.”

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl