Naturalisatie 15 nieuwe Nederlanders

15 inwoners  ontvingen op woensdag 7 februari het bewijs van Nederlanderschap uit handen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn. Deze Midden-Groningers zijn nu ook officieel Nederlander. Ze kunnen een Nederlands paspoort aanvragen, stemmen tijdens verkiezingen en ieder beroep uitoefenen dat ze willen. De nieuwe Nederlanders zijn van Syrische en Armeense afkomst. De naturalisatieceremonie is de laatste stap in het proces om Nederlander te worden.

Tijdens de ceremonie vertelt de burgemeester over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit, de grondrechten en het belang van gelijkheid en respect: “Ik hecht waarde aan een samenleving waarin iedereen zich welkom en betrokken voelt. Veel van deze inwoners wonen al jaren in Nederland en/of Midden-Groningen. Met het bewijs van Nederlanderschap krijgen ze ook de rechten en plichten die horen bij het leven in ons land”. Door een eed of belofte af te leggen beloven de nieuwe Nederlanders om de rechten en vrijheden te respecteren die horen bij het Nederlanderschap en de plichten te vervullen.

“Het is een belangrijke mijlpaal in het leven van deze mensen. Ik heb onze nieuwe landgenoten gefeliciteerd en moedig hen aan om actief deel te nemen aan onze samenleving.”, aldus burgemeester Hoogendoorn