Natuurwerkdag in Midden-Groningen

Vrijdag 3 en zaterdag 4 november is het weer natuurwerkdag. Al 23 jaar organiseert Landschappen NL deze grootste vrijwilligersevenement voor een groen en gezonde leefomgeving. Meer dan 15.000 deelnemers zetten zich hiervoor in. In groepen gaat met op diverse locaties de handen uit de mouwen steken. In Midden-Groningen staan er diverse klussen op www.natuurwerkdag.nl gepland voor de zaterdag 4 november. Hiervoor konden inwoners en verenigingen zich opgeven, om aan de slag te gaan, om gebieden in de gemeente nog mooier en schoner te maken.

Zo gaat men zaterdag in dorpspark De Akkers in Muntendam van 9.00 tot 12.00 uur afval opruimen, snoeien en een takkenril maken; van 9.30 tot 13.00 uur, wordt er gesnoeid om de struweelvakken in het boerbuitengebied in Muntendam te onderhouden en kan men zwerfafval helpen opruimen. In Kolham is er genoeg snoeiwerk te verrichten langs het Zwaneveldsgat van 9.00 tot 12.00 uur en het dorpsrandpark en het fietspad vrij maken van overhangende takken. In het voedselpark in Slochteren gaat men van 10.00 tot 14.00 uur, meehelpen met het verwijderen van opschot, tussen de 100 verschillende fruitbomen. De afgezaagde takken komen op de houtwal voor goede beschutting en schuil mogelijkheden voor dieren. In het Drevenbos in Hoogezand gaan ze bollen planten van 10.00 tot 12.00 uur.

De Natuurwerkdag is een initiatief van de provinciale Landschapsbeheerorganisaties en de Provinciale Landschappen van LandschappenNL en wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende partners. De Natuurwerkdag wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. En georganiseerd met medewerking van Scouting Nederland, A Rocha, IVN Natuureducatie en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
Email