Negen politiekids beëdigd in Hoogezand

Afgelopen dinsdag werden negen kinderen uit Hoogezand beëdigd bij de politie. De beëdiging werd gedaan door burgemeester Adriaan Hoogendoorn en teamchef Timmo Klok van de politie de politiekids van Midden-Groningen. In totaal doen negen kinderen uit groep 7 van scholen in de wijken Gorecht-West en Spoorstraat-Kieldiep in Hoogezand mee. De kinderen gaan drie maanden lang iedere woensdagmiddag samen met de politie en de gemeente aan de slag met activiteiten waarmee ze inzicht krijgen in het werk van de politie en wat daar allemaal bij komt kijken.

De kinderen krijgen een unieke kans om achter de schermen van de politiewereld te kijken. Het doel van dit project is om kinderen bewuster te maken van de invloed die ze hebben op hun eigen omgeving (regels, normen, waarden, respect) en hen aan te moedigen zich daarnaar te gedragen. Dit programma stelt kinderen in staat om een positieve interactie met de politie te hebben. Tijdens de drie maanden is er aandacht voor fysieke en mentale weerbaarheid, bijvoorbeeld goede voeding, voldoende beweging, ‘jij en je omgeving’ en hoe je daaraan een steentje kunnen bijdragen. Ook het echte politiewerk komt aan de orde, zoals het uitvoeren van snelheidscontroles.

Aan het einde van de drie maanden, op 24 juni, ontvangen de politiekids een diploma uit handen van de burgemeester en de teamchef van de politie.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl