Nieuw fietspad geopend in Kiel-Windeweer

Vrijdagmiddag was een mijlpaal voor de inwoners van Kiel-Windeweer, toen wethouder Markus Ploeger het vernieuwde fietspad tussen de Dorpsstaat dat naar het Zuidlaarderveen officieel opende. Bewoners keken uit naar een veiliger en comfortabeler fiets- en wandelpad. Vanaf maandag 26 februari tot en met vrijdag 29 maart werd het schelpenpad tussen de Dorpsstraat en de Vossenburg tijdelijk worden afgesloten voor fiets- en wandelverkeer, terwijl het werd omgezet in een betonnen fietspad van ruim twee meter breed.

De beslissing tot vervanging kwam na herhaalde klachten van bewoners over de onveilige omstandigheden van het huidige pad. In reactie op deze bewonersklachten liet de gemeente destijds weten dat de keuzes met betrekking tot het onderhoud van halfverharde wegen, zoals schelpenpaden, mede gebaseerd zijn op financiële mogelijkheden. Het schelpenpad is de afgelopen vijf jaar slechts op enkele plekken gerepareerd, waarbij het basisniveau van veiligheid werd gehandhaafd. Het onderhoud van schelpenpaden wordt bemoeilijkt door problemen zoals onkruid en ander groen, vooral sinds het stopzetten van het gebruik van onkruidverdelgingsmiddelen en door de recente warme en vochtige weersomstandigheden.

Na de officiële opening afgelopen vrijdag werd het pad onmiddellijk in gebruik genomen door de jeugd, die enthousiast rondreed richting Zuidlaarderveen. Dit nieuwe fietspad zal ongetwijfeld bijdragen aan een veiligere en prettigere fietservaring voor alle inwoners van Kiel-Windeweer en omliggende gebieden.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl