Nieuw Locatietheaterstuk Sappemeer

In navolging van een aantal muziek-theatervoorstellingen staat er in april 2024 weer een project op stapel; NORS STAAL. Watervloot wil samen met BUOG, waar eerder mee samengewerkt is een bijzondere voorstelling maken over de Grote Stakingen op de scheepswerven van Hoogezand en Sappemeer, gecombineerd met een bijzondere gebeurtenis: het instorten van de torenspits van de katholieke kerk van Sappemeer. (Begin 70er jaren). NORS STAAL is geschreven door Nico van der Wijk.

Watervloot maakte in 2019 ook al met BUOG locatie theater, op een schip, De Tromp. De naam van dat stuk heette ‘De Dochter van Martenshoek’. De recensies hierover waren lovend.

Het verhaal wil men in zeven avonden in de Sint Willibrorduskerk spelen vanaf 5 april 2024. Daarbij gebruiken ze effecten zoals zang, band, spel en beelden. Watervloot nodigt de bewoners van Midden-Groningen uit om hier aan mee te doen. Ze zoeken specifiek: acteurs, zangers, koorleden, dansers, een rockband, decorbouwers, cateringhulp, technische hulp, kunstenaars en parkeerbegeleiders: iedereen die enthousiast is om dit verhaal neer te zetten.

De presentatie en voorlichting is op 20 november om 20.00 uur in ’t Spinnenweb, Burgemeester Jonkerenstraat 11 Sappemeer. Wees welkom of geef je op via Watervloot@gmail.com. Stichting de Watervloot – watervloot.nl, in samenwerking met BUOG buog.nl.

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
Email