Nieuw seizoen Zeilvereniging

Er is een nieuw seizoen van start gegaan bij Zeilvereniging Schildmeer-Steendam. De zeillessen zijn weer begonnen en inmiddels zitten er alweer twee theorielessen op. In de lessen wordt onder andere de zeiltheorie geleerd, maar ook bijvoorbeeld het leggen van knopen. Vanaf 31 maart is de vereniging weer wekelijks op het Schildmeer te vinden.

Sven Buikema zit in het bestuur van de vereniging en is ook trainer op het Schildmeer: ‘Mensen die nieuw zijn, leren het zeilen echt vanaf het begin. Bijvoorbeeld wat de verschillende onderdelen van een bootje zijn, hoe je kan sturen of hoe je het zeil kan bedienen’. Op dit moment telt de zeilvereniging 25 jeugdzeilers, die zijn onderverdeeld in vier verschillende groepen met verschillende boten. De trainingen vinden op de vrijdagavonden plaats. Sven geeft aan dat de trainers altijd met een rubberboot achter de zeilboten aanvaren, zo kunnen de leerlingen goed in de gaten gehouden worden, blijft de groep bij elkaar en kunnen er uiteraard aanwijzingen gegeven worden om nog beter te worden in het zeilen.

‘Het zeilen is een leuke en actieve sport, je hebt letterlijk en figuurlijk de touwtjes in handen. Je stuurt en bedient het zeil en dat geeft zelfstandigheid en een verantwoordelijkheid, maar aan de andere kant maak je ook onderdeel uit van een hechte groep zeilers’, aldus Sven Buikema. Als groep ga je met z’n allen het water op en kom je er samen weer vanaf. De vrijdagavond-lessen voor kinderen verschillen tussen de leeftijden van 7 t/m 18 jaar, daarnaast worden er echter ook zeillessen voor volwassenen georganiseerd.

De zeilvereniging geeft de jeugd ook de mogelijkheid om verschillende CWO-diploma’s (Commissie Watersport Opleidingen) te behalen, zo kunnen zij steeds een stapje verdergaan. Daarnaast is het wedstrijdzeilen ook een belangrijk onderdeel voor degenen die dat leuk vinden, de zeilvereniging organiseert namelijk ook club- en regionale wedstrijden waar zeilers aan mee kunnen doen.

Vanaf 10 maart starten er weer nieuwe theorielessen, de geïnteresseerden hierin kunnen een mail sturen naar training@zeilverenigingschildmeer.nl. Zij kunnen zich hier aansluiten en kijken of het zeilen wat voor hen is.