Nieuwe editie ‘Expeditie Zuudbrouk’

Na een succesvol ‘Expeditie Zuudbrouk’ in 2022, wordt er ook dit jaar weer een expeditie georganiseerd. Donderdag 18 mei vindt er een leerzame fietstocht in Zuidbroek plaats, met daarin verschillende opdrachten verwerkt. Het doel is ook dit jaar weer om alle inwoners van Zuidbroek laagdrempelig met elkaar in contact te brengen. Deze editie zal er alleen nét iets anders uit gaan zien.

Het grootste gedeelte van de Expeditie wordt gehouden op ‘De Gouden Driehoek’ in Zuidbroek, een voor veel inwoners onbekend gebied. De organisatie geeft aan, dat zij het belangrijk vinden dat ook dit gebied beter onder de aandacht komt en dat dit vruchten afwerpt naar de ondernemers.

Het is de bedoeling dat deelnemers op de fiets of te voet door het dorp gaan, terwijl zij ondertussen allerlei opdrachten uitvoeren. Doormiddel van deze opdrachten én route, kan men het heden en verleden van Zuidbroek gaan beleven.

Verschillende groepen kunnen zich aanmelden voor deelname, maximaal acht personen per groep. Deelname is gratis. Tussen 09.30-10.30 wordt de dag afgetrapt bij de kantine van voetbalvereniging ZNC. Rond 16.00-16.30 uur kunnen de opdrachtenboekjes weer worden ingeleverd bij Dijkstra Stro en Hooi. Vanaf 17.00 uur kunnen zij die willen aanschuiven bij het buffet, waarna om 18.00 uur de prijsuitreiking en feestelijke afsluiting plaatsvindt.

U kunt zich aanmelden tot 1 mei, via expeditiezuudbrouk@gmail.com. Zie specifieke informatie op bijgevoegde flyer.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl