nieuwe exposities in galerie De Smederij

Een nieuw jaar, vol plannen, zo ook voor galerie De Smederij in Sappemeer. Komend jaar zijn er zeven exposities gepland, elk met een eigen karakter. De galerie begint het jaar met een expositie van bekenden voor De Smederij, namelijk de schilders vereniging ARISTA uit Hoogezand. Deze keer met verrassend nieuw werk.

Daarna exposeert Bennie de Boer met portretfoto’s. Bij hoge uitzondering is er in maart/april een solo-expositie. Bennie heeft afgelopen jaren veel mensen geportretteerd tijdens zijn fietstochten in en rondom de gemeente Midden-Groningen. Een selectie van de zo’n 50 van de 600 foto’s zijn te zien in zijn tentoonstelling. Je kan Bennie ook volgen op instagram, (Benatwork)

De Kunstwerkplaats beeldend van Kielzog sluit elk jaar af met een expositie van dat wat er tijdens het jaar gemaakt is tijdens de cursussen. Dit jaar is er binnen alle cursussen, zowel de kinder- als volwassencursussen, gewerkt vanuit het boek: “Zo doe je dat van Beljon”. Beljon was directeur van de Koninklijke Academie Den Haag en schreef in 1979 dit boek, met een beschrijving over de grondbeginselen van de beeldende vorming. De Kunstwerkplaats exposeert in april/mei in de galerie.

Ook dit jaar is de eindexamen expositie van het Aletta Jacobs College weer in De Smederij. Afgelopen zomer had de galerie georganiseerd het project ANONIEM. Het was een enorm succes. “Volgend jaar weer?” was vaak de vraag. Ja dus! Ook deze keer mag iedereen weer inschrijven. De inschrijving start half april en iedereen kan meedoen.

”Aan mij de uitdaging om er een mooie expositie van te maken.” zegt Jos Boerjan, coördinator galerie de Smederij. Bron: Galerie de Smederij.

Deel naar jouw media!