Nieuwe locatie voor Speelgoedbank Amalia

Vanwege ruimtegebrek is Speelgoedbank Amalia verhuisd naar een ander pand op de Vosholen 117 in Sappemeer, achter het pand van Kledingbank Maxima. Op dinsdag 16 mei opende Speelgoedbank Amalia daar hun deuren. De officiële opening wordt gepland in de maand september 2023. Op woensdag 17 mei was er een gelegenheid om de nieuwe winkelruimte te bekijken. Ook waren er 3 basisschoolleerlingen van de Amerikaschool uit Noordbroek aanwezig die ten behoeve van de speelgoedbank een actie zijn gestart.

“Dit is in alle opzichten voor ons een hele verbetering. We zitten hier nu op de begane grond, in plaats van op de eerste verdieping bij de oude locatie. En deze locatie is toegankelijk voor iedereen. Daarnaast zitten we hier naast kledingbank Maxima en we hebben allebei dezelfde doelgroep. Dat maakt het erg makkelijk,” vertelt Jantien Breukelman – Bedrijfsleidster van de Speelgoedbank.

“We hebben nu al een aantal sponsoren die ons financieel ondersteunen, maar we organiseren zelf ook acties. We hebben bijvoorbeeld de actie ‘Vrienden van Amalia’, waarbij mensen geld kunnen doneren die wij kunnen inzetten om leuke dingen te doen of te kopen voor de kinderen. Ook hebben we nog een buitenspeeldag gepland in september waar kinderen leuke spelletjes kunnen doen en dan maken we er gewoon een hele leuke dag van. Alles staat bij ons in het belang van de kinderen.” Vertelt Carla Claassen – Secretaris van de Speelgoedbank

“We willen alle kinderen in Midden-Groningen bereiken die onze hulp nodig hebben. En we kunnen nu aanzienlijk meer mensen helpen dan wat we op de oude locatie konden.” vertelt bestuurslid Jan Otto.

Deel naar jouw media!