Nieuwe tennisbanen voor Aloë Zuidbroek

Tennisvereniging Aloë in Zuidbroek heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan met de vervanging van hun oude gravelbanen door gloednieuwe all weather banen. Dit project, mogelijk gemaakt door de toekenning van COA-gelden, voorziet de club van vier ultramoderne kunstgrasbanen, waardoor er het hele jaar door getennist kan worden. Jans de Vries, de voorzitter van tennisvereniging Aloë, verklaarde dat de club een bedrag van €45.000 heeft ontvangen via de COA-gelden, die bedoeld zijn om gemeenschappen zoals Zuidbroek te ondersteunen. Met deze financiële injectie kon Aloë hun lang gekoesterde droom in vervulling laten gaan om de verouderde gravelbanen te vervangen.

Hoewel de totale kosten voor de renovatie van beide banen €65.000 bedroegen, slaagde Aloë erin om €10.000 te besparen door zelf te werken. Met de hulp van sponsors en voortdurende aanvragen bij fondsen was de club in staat om het resterende bedrag bij elkaar te krijgen.

Een bijkomend voordeel van de nieuwe all weather banen is de verlaging van de onderhoudskosten en het feit dat er geen besproeiingssysteem meer nodig is. Dit betekent niet alleen een efficiënter gebruik van middelen, maar ook een duurzamere aanpak van de sportfaciliteiten van de club. De werkzaamheden aan de banen zijn momenteel in volle gang, met de plaatsing van de banen gepland voor vandaag en het inzanden gepland voor morgen. Vrijdag is gereserveerd als bufferdag, mochten er onvoorziene vertragingen optreden.

Naar verwachting kan zaterdag de eerste bal worden geslagen, waarmee een nieuw hoofdstuk begint voor tennisliefhebbers in Zuidbroek.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl