Nipte nederlaag v.v. Hoogezand

Zaterdagmiddag om 14.30 uur moest v.v. Hoogezand op eigen terrein aan treden tegen de Christelijke Voetbalvereniging Oranje Nassau uit Groningen. Het arbitrale trio bestond uit scheidsrechter, Robert de Wit en hij werd geassisteerd door Geert van Eerde en Stanley Brussaard.  Het werd een teleurstellende nipte nederlaag voor v.v. Hoogezand 0-1

Oranje-Nassau wordt aangestuurd door de ervaren trainer Erwin Heerlijn en de in Hoogezand ook bekende trainer Marshall Pourier, in het verleden hoofdtrainer bij de Rood-Zwarten. De eerdere ontmoeting dit seizoen eindigde in 2-1 voor de ‘Oranjehemden’ Namens Hoogezand scoorde Justin Slor. In deze wedstrijd kreeg Heine Uuldriks een rode kaart, maar deze kaart werd later als door de KNVB geseponeerd. Oranje-Nassau vinden we terug op de 2e plaats met 30 punten uit 15 wedstrijden. Kortom een sterke tegenstander op bezoek op sportpark de Kalkwijck.

De wedstrijd begon voortvarend en het vlaggenschip van de voetbalvereniging kreeg diverse kansen, echter aanvoerder Heine Uuldriks wist steeds net niet te scoren. Oranje-Nassau kreeg ook kansen maar met name de achterhoede van v.v. Hoogezand stond haar ‘mannetje’ Keeper Rick Jungman wist zijn doel schoon te houden.

Ruststand 0 -0

Na de rust werd de wedstrijd wel wat rommeliger, veel overtredingen en irritaties over en weer. Oranje-Nassau uit de stad Groningen werd sterker in de tweede helft. In de 61e minuut komt Oranje-Nassau dan ook op 0-1, doelpuntenmaker was nummer negen, Rick Wiersma. Hoogezand zocht wel de aanval maar de uitvallen van de Oranjehemden waren ook niet ongevaarlijk. Trainer Bart van Veen probeerde van alles o.a. door Joran van Zwol en Arnold Slagter te wisselen, voor hen kwamen Navid Poyan en Gezienus van Iren binnen de lijnen. Ook deelde de scheidsrechter nog enkele gele kaarten uit. Tot scoren kwamen beide ploegen niet meer en de eindstand was van ook

Eindstand 0-1

Een nipte nederlaag voor de thuisclub en de supporters gingen dan ook met geen goed gevoel huiswaarts.

Door dit resultaat en de uitslagen op de andere velden pakte Oranje-Nassau de koppositie in de eerste klasse-F. de ploeg heeft maar liefst 33 punten uit 16 wedstrijden.

Ook door de resultaten bij de andere ploegen staat Hoogezand momenteel op de 10e plaatst met 18 punten. Deze plaats is de zogenaamde “gevarenzone’ (nog) niet voor directe degradatie, maar wel zal het team van Bart van Veen, als het zo blijft op de ranglijst deel moeten nemen aan de gevaarlijke Na- competitie.

Uiteraard hoopt iedereen binnen de club dat het zover niet zal komen, men kan het al bewijzen in de volgende wedstrijd, deze wordt gespeelt in Winsum, aanvang 15.00 uur Winsum treffen we aan op de 7e plek van de ranglijst met 21 punten uit 15 gespeelde wedstrijden.