Nkwihoreze Opbrengst oliebollenactie BBP

Op 11 september 2020 werd Stichting Nkwihoreze opgericht met een nobel doel voor ogen: het ondersteunen van (wees)kinderen in Rwanda. Sinds de jaren daarvoor was de stichting al actief in Rwanda, waar ze zich toelegden op het welzijn van de jongste generatie in het land De stichting wordt georganiseerd door Aimee en Rogier Kleine.

Een recent hoogtepunt van de inspanningen van de stichting was de succesvolle oliebollenactie, georganiseerd door de Boer&Burger Partij Midden-Groningen op oudejaarsdag. De opbrengst van deze actie was bestemd voor ‘De Kleine Boerderij’ in Rwanda, een van de vele projecten van Stichting Nkwihoreze.

De Kleine Boerderij heeft als voornaamste doel om jonge kinderen vertrouwd te maken met het verzorgen van dieren. Elk kind krijgt een dier toegewezen dat het moet verzorgen, met als doel de zelfstandigheid van de kinderen te vergroten. Het project draagt ook bij aan de voedselvoorziening, aangezien veel schoolkinderen bij de boerderij komen voor een beker melk, vooral omdat veel kinderen te kampen hebben met ondervoeding.

Rogier Kleine, medeoprichter van Stichting Nkwihoreze, uitte zijn dankbaarheid voor de steun van de inwoners: “De oliebollenactie van de Boer&Burger Partij Midden-Groningen was een groot succes, waarbij €725 werd opgehaald voor de aanschaf van een melkkoe. Deze is inmiddels aangeschaft, en met het extra geld zijn zelfs legkippen gekocht, waardoor de boerderij nu dagelijks verse eieren kan leveren.”

Naast deze concrete acties werkt Stichting Nkwihoreze aan nieuwe initiatieven, waaronder mogelijkheden om sportgerelateerde projecten te ondersteunen, zoals het Oranje Huis en sporttoestellen.

De stichting roept ook op tot verdere steun van inwoners, die nog altijd via de website van de stichting kunnen bijdragen aan de realisatie van deze  initiatieven.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl