NL Doet in gemeente Midden-Groningen

Aankomende zaterdag staat Nederland in het teken van NL Doet, een jaarlijks terugkerend evenement waarbij vrijwilligers zich inzetten voor maatschappelijke projecten. In de gemeente Midden-Groningen zijn er ook diverse activiteiten gepland.

In Borgercompagnie wordt bij dagbesteding Stal de Fries druk geklust. Marrit de Vries heeft aangegeven dat het team bezig is met het opfrissen van een pipowagen voor de dagelijkse activiteiten. Renovatiewerkzaamheden zijn al een tijdje aan de gang, waaronder het plaatsen van een nieuw dak. “Komende zaterdag gaan we verder met het verven van de buitenkant van de wagen,” aldus de Vries.

In de wijk de Vosholen ,in Sappemeer, is er nog ruimte voor mensen om de handen uit de mouwen te steken tijdens NL Doet. “Een prachtig idee dat naar voren kwam, was om vogels aan te trekken. Gelukkig is er binnen de gemeente een project gestart dat nestkastjes levert, waarbij niet alleen nestkastjes worden geplaatst maar ook periodiek worden onderhouden,” legt Ciske Egeraat van Stichting wijkcommissie De Vossenstreek uit.
Oorspronkelijk waren er vijf nestkastjes beschikbaar gesteld, maar de gemeente heeft aangegeven dat uitbreiding mogelijk is om verschillende soorten vogels aan te trekken. De activiteiten zullen om 14.00 uur beginnen en omvatten ook het strooien van zand bij het stand. Voor degenen die geïnteresseerd zijn om deel te nemen of meer informatie willen, is het mogelijk om contact op te nemen via info@vossenstreek.nl.

In Harkstede zal Vereniging Dorpsbelangen vier perken en/of groenbakken aanleggen en vullen met bloemen, groenten, kruiden en fruit. Door omstandigheden is de aanleg van de speeltuin vertraagd, waardoor het team nog niet kan beginnen met het inrichten van de groenperken. “Maar als de speeltuin er eenmaal staat, gaan we er een groot feestje van maken,” verklaart Anke van Duuren, voorzitter van Dorpsbelangen Harkstede, enthousiast.

Lijkt het jou leuk om te helpen tijdens activiteiten in jou buurt? Meldt je aan via NLdoet.nl

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl