Noordbroek (Be)leeft 2024

Elk jaar met Hemelvaartsdag wordt er in Noordbroek (Be)leeft georganiseerd. Een dag waarop mensen uit de omgeving van Noordbroek een toeristisch rondje kunnen maken door het dorp. In totaal deden er 8 locaties mee.

De deelnemende locaties van dit jaar waren Landwinkel Meinardi, Gockingaheem, Spar, boerderijwinkel Arkema,  MFC de Noordsuythoeve, Fennaheerd en de Lijwiekstee. Ook dit jaar was er weer een huifkar en een opstapbus die rondjes reed langs de verschillende locaties. Daarnaast is er dit jaar gekozen voor een parkeerverbod aan de Hoofdstraat en Zuiderstraat in Noordbroek. In plaats daarvan konden mensen parkeren bij Fennaheerd, Meinardi, Boerderijcafé Mausel of aan de Korengarst. “We hopen hiermee een stukje rust in het dorp te creëren. Daarnaast speelt veiligheid ook een grote rol.” verklaart Bianca Jager, beheerder van de Noordsuythoeve.

Het doel van Noordbroek (Be)leeft is vooral om een mooie en gezellige dag te creëren. Daarmee hopen ze in het dorp de leefbaarheid en de binding met de inwoners en het dorp te vergroten.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl