Omloop90 Hoogezand zoekt nieuwe leden

Omloop90 in Hoogezand, merkt dat hun leden aantal terugloopt. De vereniging is opgericht in oktober 1990 door enthousiaste betrokkenen die vonden dat er op het gebied van aangepast sporten voor hartpatiënten verbetering mogelijk was.

In de beginjaren was de club alleen toegankelijk voor mensen met een hartprobleem. De meeste mensen werden veelal doorverwezen na revalidatie in Beatrixoord in Haren. Tegenwoordig zijn alle mensen die last hebben van chronische lichamelijke klachten welkom bij de vereniging. Zo zijn er ook mensen lid met andere chronische aandoeningen, zoals hersenproblemen en copd. Omloop90 sport op donderdagmiddag in Hoogezand sporthal De kalkwijckhal van 14.30 uur tot 15.30 uur. De zaalsport bestaat uit warming-up, conditieoefeningen en spel.

Sinds de coronaperiode kampt de verenging al met een teruglopend aantal leden en roepen ze inwoners met chronische lichamelijke klachten op zich vooral aan te melden. Naast het sporten worden er ook volop sociale activiteiten georganiseerd, waarbij ook de partners van de leden welkom zijn. Zoals een keer gezamenlijk uit eten, het bezoeken van een sportwedstrijd. Bij de vereniging is bewegen belangrijk maar speelt ook plezier een hele belangrijke factor. Kijk voor meer informatie op de website van Omloop 90: www.omloop90.com

Deel naar jouw media!