Ontwerp nieuw gebouw BWRI af

Op de huidige locatie aan de Molenraai in Sappemeer verrijst het nieuwe gebouw voor BWRI, het Bedrijf voor Werk, Re-integratie en Inkomen. Het gebouw gaat naar verwachting open in 2025 en vervangt dan de 3 bestaande locaties. Het Definitief Ontwerp is klaar. De aanbestedingsprocedure voor een bouwkundige aannemer is inmiddels begonnen. Het moment van de sloop van de huidige locatie Molenraai en de start van de bouw staan nog niet definitief vast.

Wethouder Evert Offereins (BWRI): “Nu het Definitief Ontwerp klaar is kunnen we de medewerkers en de inwoners eindelijk ook echt laten zien hoe het nieuwe gebouw eruit komt te zien. Met een nieuw en duurzaam gebouw krijgen nu ook alle medewerkers van BWRI en het Werkbedrijf de beschikking over goede en eigentijds ingerichte werkplekken. Het zal nog even duren voordat de opening een feit is, maar gelukkig verloopt het proces voorspoedig.”

Het nieuwe gebouw met een oppervlakte van 6000 vierkante meter biedt een werkplek aan 250 medewerkers van het Werkbedrijf (Groen en Productie, Schoonmaak en Keuken) en 145 medewerkers die in het kantoorgedeelte werken. Net als het Huis voor Cultuur en Bestuur (HvCB) in Hoogezand heeft architectenbureau De Zwarte Hond uit Groningen ook dit gebouw ontworpen. Het interieur is een ontwerp van Sax architecten, ook net als in het HvCB.

Voor het nieuwe gebouw is door de gemeenteraad een krediet verstrekt. De bouw wordt deels gefinancierd door de verkoop van de oude locaties. Onderzoek in 2021 heeft aangetoond dat de jaarlijkse kosten van een nieuw en duurzaam gebouw voor BWRI lager zijn dan de 3 voormalige locaties samen.

De kantoormedewerkers van de locaties Haydnlaan en Vosholen werken nu vanuit de locatie Haydnlaan. De medewerkers van het werkbedrijf van de locatie Molenraai en afdeling Groenvoorziening van de locatie Vosholen zijn tijdelijk gehuisvest aan de Vredenburgweg in Hoogezand.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl