Ontwikkelingen Groenstrook Siddeburen

Op 15 en 16 maart stond het in het teken van NL doet. Ook Siddeburen deed mee. Veel vrijwilligers uit het dorp staken de handen uit de mouwen om invulling te geven aan de groenstrook die vanaf de hoofdweg naar het kindcentrum loopt. In 2021 is Stichting Dorpsbelangen Siddeburen Voorruit al gestart met het houden van een enquête onder de inwoners. Het doel van deze enquête was om er achter te komen wat de bewoners van Siddeburen zelf graag wilden zien aan de weg die vanaf de Hoofdweg naar het kindcentrum en de sporthal loopt. Wat daarin vooral werd genoemd is een speelplek, rustplek en ontmoetingsplek. Vervolgens is Stichting Dorpsbelangen in gesprek geweest met de gemeente voor alle mogelijkheden. Na veel aanpassingen zijn ze tot een concreet plan gekomen.

Tijdens NL Doet heeft Stichting Dorpsbelangen in samenwerking Groencentrum Freek van der Wal allerlei bomen en struiken geplant. Ook heeft Stichting Beleveniscollectief uit Hellum een grote rol in de inrichting van de Groenstrook. Zij hebben samen met Stichting Dorpsbelangen en de bewoners een plan gemaakt die nu uitgewerkt gaat worden.

Ook is Dorpsbelangen nog op zoek naar meer vrijwilligers die willen helpen tijdens het inrichten van de groenstrook. ”We zijn nu net twee zaterdagen bezig en extra hulp kunnen we zeker gebruiken. Veel handen maken licht werk.” aldus Jolanda Huisman

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl