Ontwikkelingen omtrent Noorderpark

Op vrijdag 12 april was er een feestelijke opening in het Noorderpark in Hoogezand. Wethouder Markus Ploeger mocht de nieuwe paden presenteren. Deze ontwikkelingen maken deel uit van het grote project “Wijkvernieuwing Noorderpark”. Deze wijkvernieuwing is een initiatief vanuit ‘Hart voor Midden-Groningen’.

De wijkvernieuwing bestaat uit een aantal hoofdonderdelen; het slopen en plaatsen van nieuwe energie zuinige en aardbevingsbestendige woningen, snelheidsmaatregelingen in de omliggende straten, een geluidswal langs de snelweg en het aanleggen van een boulevard langs het Winschoterdiep. Ook wordt het park zelf nog verder aangepakt, zo komt er een nieuw basketbalveld en wordt er samen met de Parkcommissie en de Cruijff Foundation een Cruijff Court aangelegd.

Het doel van deze ontwikkelingen zijn om de wijk Noorderpark een prettigere en leefbare omgeving te maken. Waarbij het Noorderpark een ontmoetingsplek als hoofddoel heeft. Daarnaast willen ze in het park samen met de sportcoaches activiteiten gaan organiseren voor de jongeren die op de twee omliggende scholen zitten.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl