Open Monumenten Dag in Midden Groningen

Komende zaterdag is het Open Monumentendag. Met het thema ‘Levend erfgoed’ doen veel (nieuwe) monumenten hun deuren open in Midden- Groningen. Volgens Rob Hermans, van Stichting Open Monumentendag Midden- Groningen, is het bijzonder dat deze gemeente zoveel monumenten heeft: ‘In de gemeente Midden- Groningen gaan er dit weekend 60 monumenten open. Dat is een hoog aantal als je kijkt naar de omvang van deze gemeente. Het wordt dus een unieke dag.’.

Ook Rowin Penning. directielid van het Trein en Tram Museum Zuidbroek kijkt uit naar deze dag: ‘Komende zaterdag staan er veel activiteiten gepland rondom ons museum. Bezoekers mogen op vertoon van hun kaartje die ze hier gratis kunnen krijgen, gratis reizen met de trein tussen Kropswolde en Zuidbroek of met een bus van het Nationaal Bus Museum.’.

Volgens Penning is de Open Monumentendag van belang voor museums: ‘Op zo’n dag komen er toch mensen binnen die normaal gesproken niet zo snel naar een museum zouden gaan. We kunnen op zo’n moment laten zien wat we hier allemaal doen en daarmee proberen we het instant te houden.’.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl