Opening 4 projecten in Hellum

Op zaterdag 6 mei aanstaande  is de feestelijk opening van vier projecten in Hellum. De afgelopen periode heeft Dorpsbelangen Hellum samen met de inwoners en met financiële bijdragen van het Nationaal Programma Groningen, de Gemeente Midden-Groningen en het Waterschap Aa en Hunze  deze projecten kunnen realiseren: Het gaat om de restauratie van de oude kademuur, het wandelpad naar de Haanssluis en Schildmeer, de ontmoetingsplek in de zwaaikom van de Haansvaart en historische wandeling door het dorp. De feestelijke opening is op zaterdag 6 mei om 14.00 uur, bij de zwaaikom in de Haansvaart en wordt verricht door:

Gert-Jan ten Brink, Dijkgraaf Waterschap Aa en Hunze, Markus Ploeger, Wethouder Gemeente Midden-Groningen, Siem Jansen, Programmadirecteur Nationaal Programma Groningen en Henk de Haan, voorzitter Vereniging Dorpsbelangen Hellum

Daarna zal de naam van de ontmoetingsplek onthuld worden door Dhr. en Mw. Copinga, schippers van het laatste schip dat in de zwaaikom van de Haansvaart gekeerd is. Daarna kunnen de projecten bekeken worden onder het genot van een hapje en drankje.

 

 

 

 

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl