Opening eerste Etappe maand Pronkjewailpad

Het Pronkjewailpad, ook bekend als de ‘individuele’ Tocht om de Noord, is een wandelevenement in Groningen. Van april tot oktober wordt elke eerste zaterdag van de maand een nieuwe ‘Etappe van de maand’ geopend, waarbij deelnemers de kans krijgen om het Groningse landschap te verkennen.

Rik Jan Luiting, Coördinator Mediateam Wandelfestival Tocht om de Noord, benadrukt de veelzijdigheid van het Pronkjewailpad: “Het Pronkjewailpad bestaat uit verschillende routes van ongeveer 250 kilometer en is geopend van april tot oktober, iedere donderdag tot zondag. In die periode bepaal je zelf wanneer, hoe vaak en hoe ver je wilt lopen.”

Voor degenen die de volledige 250 kilometer als een te grote uitdaging beschouwen, maar toch willen kennismaken met het wandelen op het Pronkjewailpad, is de ‘Etappe van de Maand’ een optie. Luiting voegt toe: “Deze heeft een lengte van ongeveer 15 tot 20 kilometer. Elke maand opent een nieuwe etappe waarbij je in die maand nog eens extra wordt verrast door de gastvrijheid van de stempelposten. Het thema voor 2024 is ‘Ontdek de iconen van Groningen’.”

Op zaterdag 6 april wordt de eerste etappe van het Pronkjewailpad geopend vanaf Het Kielzog in Hoogezand. Voor degenen die dat willen, is er op deze openingsdag een gezamenlijke groepsstart mogelijk vanaf 11:00 uur bij Theater Grand Café Het Kielzog.

Meer informatie is beschikbaar op de website pronkjewailpad.nl. Op de openingsdag is ook iemand van de organisatie aanwezig, voor verdere vragen en informatie kan men terecht op etappevandemaand.nl.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl