Opnieuw FNV metaal staking Hoogezand

Op donderdag 6 juni is er een nieuwe 24-uursstaking in de Metaal en Techniek sector in Groningen, met Hoogezand als centraal punt. De vakbonden roepen medewerkers op om zich ’s ochtends te verzamelen bij Hotel Faber en hun werk 24 uur neer te leggen. Staakstoeten vertrekken vanuit Eekels Technology en SPIE Groningen naar de inschrijflocatie. CNV eist een betere loonsverhoging dan tot nu toe is geboden door werkgevers.

De estafettestakingen in de Metaal en Techniek, blijven voortduren. CNV-onderhandelaar Johann Honders drukt zijn verbazing uit over het gebrek aan reactie van werkgevers op de signalen van hun personeel. Hij vraagt zich af: “Als je herhaaldelijk hoort dat werknemers zich in de steek gelaten voelen, zou er dan geen alarmbel moeten afgaan? Met een tekort aan personeel in de sector, hoe kunnen we nieuwe mensen aantrekken als de huidige werknemers al ontevreden zijn?”

Op woensdag 8 mei verzamelden metaalwerkers zich ook bij Hotel Faber in Hoogezand voor een 24-uursstaking, georganiseerd door FNV Metaal. Stakers van Eekels Technology en Spie eisten verbeteringen in de Metaal & Techniek cao, zoals hogere lonen en betere regelingen voor vervroegd uittreden.

Anthony Williams, FNV Metaal bestuurder, benadrukte toen de urgentie van de actie vanwege de teleurstellende loon- en inflatiesituatie in de sector. “De opkomst is super. Veel jongeren zijn erbij, dat doet me goed. De vakbond heeft een verouderd imago, maar we zien nu vrouwen en jongeren in de zaal. We moeten dit voortzetten om goede afspraken af te dwingen,” aldus Williams.

Henny Bronts van SPIE Hoogezand zei: “Wij staken voor betere werkomstandigheden en meer geld erbij. Sommige collega’s kunnen bijna niet rondkomen. We moeten mee met de inflatie en normaal kunnen leven, net als de rest van Nederland. Steeds meer jonge collega’s sluiten zich aan bij de staking. Ze zien dat het werkt en begrijpen dat gezamenlijke actie noodzakelijk is.”

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl