Overlast winkelcentrum Hoogezand

Sharon Brinkkemper van Boer&Burger Partij Midden-Groningen, heeft namens haar partij vragen gesteld aan het college over overlast rondom het winkelcentrum in Hoogezand. De partij maakt zich zorgen over overlast van hangjongeren en er zou ook sprake zijn van drugsdealers, maar dat laatste is slechts van horen zeggen. Tevens wordt er bij de afvalcontainers bij het winkelcentrum van alles gedumpt, van stapels hout tot wc-pot. Verder worden de toegangswegen richting het winkelcentrum zoals de Van der Duyn van Maasdamweg en de Thorbeckelaan geregeld als racebaan gebruikt.

BBP wil o.a weten of er overleg is met de ondernemers van het winkelcentrum over de problemen die er zijn. En of deze problemen op meer plekken in de gemeente voorkomt.

De partij is benieuwd of er juridische mogelijkheden zijn om camera’s te plaatsen op plekken waar veel overlast is van hangjongeren, mogelijke drugsdealers, gevaarlijk rijgedrag of afvaldumping. Ze noemt een mogelijkheid voor bijvoorbeeld mobiele camera’s die je wisselend op verschillende plekken hangt, zodat wel bekend is dat er cameratoezicht kan zijn, maar niet precies waar en wanneer.