Ploeger en Vader over keuze wethouder

Wethouder Patricia Nieland-Kampen heeft afgelopen dinsdag, 21 maart 2023, afscheid genomen als wethouder. Nieland kreeg de laatste tijd veel kritiek van raadsleden over haar functioneren als wethouder. Zo hadden raadsleden het tijdens de laatste vergadering, afgelopen donderdag, over een feestwethouder en vroeg een raadslid zich af of zij zich wel fulltime wethouder mag noemen.

Één van die raadsleden, Thorwald Vader van SP, zegt er het volgende over: ‘Het is niet persoonlijk op Patricia zelf. Het was echt niet mijn bedoeling en ik vind het ook jammer voor haar dat ze gaat stoppen, maar zij heeft zelf die keuze gemaakt’. Ook geeft hij aan dat ze voor de Raad echt niet had hoeven stoppen, het enige wat zij wilden, is dat ze ging laten zien dat ze het beter ging doen dan wat ze in het verleden heeft laten zien. Dit onder andere naar aanleiding van twee zware hoofdpijndossiers van Nieland, die overgedragen werden aan Erik Drenth die de centrumplannen Muntendam overneemt en Evert Offereins, die recreatiepark de Leine in Kropswolde erbij kreeg. Patricia zelf had er geen nieuwe taken bijgekregen. Ook Markus Ploeger, wethouder namens GemeenteBelangen, zag niet aankomen dat Nieland deze keuze zou maken: ‘Ik was maandag op kantoor en toen kwam Patricia bij mij om te zeggen dat ze afgelopen weekend de keuze had gemaakt’.

Patricia Nieland-Kampen zegt in een schriftelijke verklaring: ‘Ik heb per direct mijn functie als wethouder van de gemeente Midden-Groningen neergelegd. De reden hiervoor is dat ik geen constructieve samenwerking meer acht met een aantal partijen van de gemeenteraad’. Zij wil wel alle inwoners en medewerkers van de gemeente bedanken, met wie zij fijn heeft samengewerkt.

Onze presentator Lammert Zuiderveld is met Thorwald Vader en Markus Ploeger in gesprek gegaan over de situatie. Zie onderstaande video:

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl