Politiekids: Flowerbommen voor schonere buurt

Deze maand werden negen jongeren officieel beëdigd als Politiekids in Hoogezand. De groep bestaat uit kinderen uit groep 7 van scholen in de wijken Gorecht-West en Spoorstraat-Kieldiep. Het programma zal wekelijks plaatsvinden op woensdagmiddag, waarbij de Politiekids onder begeleiding van agenten deelnemen aan diverse activiteiten. We waren nieuwsgierig naar wat het inhoudt om Politiekid te zijn.

Bij het wijkcentrum De Punt in Hoogezand waren we daarom aanwezig bij een van de Politiekids activiteiten: het maken van ‘flowerbommen’. Onder leiding van Wijkagent Mark Hopman werden zaden en modder samengevoegd om deze bommen te creëren. Volgens Hopman draagt deze activiteit bij aan een schone en veilige omgeving: “Een schone omgeving draagt bij aan het welzijn van mensen.” De jongeren zullen de bloemzaden later op plekken verspreiden om hun buurt op te fleuren. Mark Hopman, Wijkagent in de gemeente Midden-Groningen, benadrukt het belang van dit initiatief: “Dit programma biedt niet alleen een kans voor de jeugd om de politie beter te leren kennen, maar ook voor ons om op een positieve manier met hen in contact te komen en hun ouders erbij te betrekken.”

Hopman legt uit dat dit programma al eerder landelijk is ontwikkeld, maar nu voor het eerst in Midden-Groningen wordt uitgevoerd. “Het doel is om de kinderen bewust te maken van de keuzes die ze maken en hen een positieve invloed te laten hebben in hun eigen buurt”, voegt hij toe.

Bilal, een 11-jarige Politiekid van CBS de Hoeksteen, deelt zijn motivatie: “Ik wil leren om mezelf te verdedigen en ervoor zorgen dat onze buurt schoon blijft. Als andere kinderen iets op straat gooien, zal ik ze waarschuwen dat ze dat niet mogen doen.”

Het Politiekids programma zal naar verwachting tot eind juni duren, waarna een evaluatie zal plaatsvinden over een mogelijk vervolg.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl