Politiekids krijgen een diploma

Drie maanden geleden begonnen negen kinderen aan het project politiekids. Vandaag, maandag 24 juni, was de feestelijke afsluiting in de Raadzaal in het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand met een ‘proeve van bekwaamheid’ en de diploma-uitreiking. Het is de eerste keer dat dit in Midden-Groningen is gedaan, legt wijkagent Mark Hopman uit. ,,In sommige andere plekken in Nederland deden ze dit al.” Elke woensdagmiddag van 14.30 tot circa 16.30  deden de kinderen allerlei dingen waarmee ze inzicht kregen in het werk van de politie. ,,We hebben twee keer gebokst bijvoorbeeld voor de mentale weerbaarheid. We zijn bij bureau HALT geweest, hebben een snelheidscontrole gedaan, zijn bij de Albert Heijn geweest om te zien wat er allemaal gebeurd rondom winkeldiefstal en hebben smoothies gemaakt in het kader van gezond eten.”

Het idee om dit te gaan doen kwam vanuit Mark. ,,We missen een beetje het contact met de jeugd. Op deze manier krijgt deze groep een positieve ervaring en we hopen dat ze dit in de toekomst verder uitdragen.” Mark kijkt positief terug op het project en wat hem betreft komt er een vervolg. Maar eerst is er een evaluatie.

De feestelijke middag werd geopend door burgemeester Hoogendoorn met een korte toespraak. Hij vroeg alle deelnemers hoe ze de afgelopen maanden hadden ervaren. Allemaal vonden ze het leerzaam en leuk om te doen. Vervolgens richt hij zich tot de ouders die ook positief zijn. De één ziet meer zelfvertrouwen bij het kind, een ander geeft aan dat de zoon met veel plezier heen is gegaan. Hierna werd er onder meer nog gebokst om te laten zien wat geleerd was. Uiteindelijk volgde de diploma-uitreiking waarmee het project succesvol is afgerond.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl