Projectweek preventie op Aletta

Op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand start maandag 2 oktober de schoolbrede projectweek ‘Wat doe jij in je vrije tijd? de week van preventie en veiligheid’. Een week vol activiteiten voor alle leerlingen. Ook ouders van leerlingen worden erbij betrokken. De school organiseert het in samenwerking met de gemeente en diverse instanties. 

De officiële opening van de projectweek wordt maandagmorgen verricht op het schoolplein. Een delegatie leerlingen hijst een speciale vlag samen met burgemeester Adriaan Hogendoorn en Willeke Doornbos, de bestuurder a.i. van het Aletta. 

Willeke Doornbos: “We zien het als gezamenlijke opdracht dat alle leerlingen van het Aletta een passend diploma behalen of een juiste route inslaan: voor het leven, een vervolgstudie en/of een (toekomstige) baan. Hoe zij leren aan het roer te staan van hun leven, op school en buiten school. We willen middels de organisatie van dit soort gezamenlijke projecten een krachtige bijdrage leveren aan een plezierige en zinvolle vrijetijdsbesteding voor alle leerlingen.”

De ouders van de leerlingen zijn uitgenodigd voor een informatieavond op woensdagavond 4 oktober waar medewerkers van HALT en Jongerenwerk+ een voorlichting komen geven. De nadruk ligt hierbij op het welzijn van leerlingen. Een delegatie van de gemeente zal er vertellen wat er in Midden-Groningen beschikbaar is voor ouders en leerlingen. 

De gehele week zijn er activiteiten voor de leerlingen rondom het genoemde thema, zoals een bezoek aan het jongerencentrum Amovement, een bijbanen-minimarkt of een voorlichting van bureau HALT. Jongerenwerk+ komt langs en gaat met leerlingen in gesprek over straatcultuur. Sportinstructeur en bokser Maurus Paulus komt vier dagen naar het Aletta om boksles te geven aan tweedeklassers. Daarnaast zal er vanuit de politie een mobiele escaperoom cybercrime aanwezig zijn.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl